Terug

  • Zorgeloos shoppen, Klanten geven ons een 9,2/10
  • Gratis verzending in de Benelux vanaf €99,-
  • Alleen A-merken tegen de scherpste prijs

Bauer Od1n Lijn


Bauer presenteert: BAUER OD1N, de nieuwe revolutie in ijshockey materiaal

Gisteravond Nederlandse tijd was het zover, Bauer presenteerde de nieuwe Bauer Od1n lijn. Met oog op de Olympische Spelen van 2014 in Sochi pakte Bauer groots uit. Tijdens de presentatie in Chicago kwamen drie "game-changing" producten aan bod die voor een nieuwe revolutie binnen de ijshockey wereld moeten zorgen. Zo konden we gisteravond een nieuw body suit, goalie pad en de nieuwe ijshockeyschaatsen zien.


Volgens het ontwikkelingsteam van Bauer moeten de nieuwe producten zorgen voor meer snelheid en bevorderd het de prestaties van de spelers. Wat de drie producten gemeen hebben is dat het gewicht drastisch verminderd is en dat het de spelers meer bewegingsvrijheid geeft.


Bauer Od1n Protective Body Suit

Zo is de Od1n Protective Body Suit 4 pond lichter geworden. Volgens Blackhawks captain Jonathan Toews is het pak zo comfortabel en licht dat het lijkt alsof je niks aan hebt. Jonathan Toews is één van de zes spelers die Bauer geholpen heeft bij het ontwikkelen van het nieuwe body suite. Andere spelers die het pak getest hebben zijn wereldspeler Alexander Ovechkin, Patrick Kane, Claude Giroux, Nicklas Backstrom en goalie Henrik Lundqvist. De spelers Jonathan Toews en Nicklas Backstrom dragen de nieuwe body suite al tijdens de NHL wedstrijden.


Bauer Od1n Goalie Pad

Het tweede product dat tijdens de presentatie in Chicago getoond werd was de Od1n goalie pad, ook dit product is dunner en lichter dan zijn voorgangers. De Od1n goalie pad is zelfs één derde van het gewicht van zijn voorgangers, dit heeft als groot voordeel dat goalies veel meer bewegingsvrijheid krijgen en sneller kunnen handelen, iets wat natuurlijk zeer essentieel is op topniveau. Goalie Henrik Lundqvist is dan ook zeer te spreken over het nieuwe materiaal, na ruim drie weken trainen en spelen in het nieuwe materiaal merkt hij een groot voordeel bij het bewegen van kant tot kant en het uitstrekken van de benen gaat een stuk sneller.


Bauer Od1n ijshockeyschaats

De nieuwe Bauer Od1n ijshockeyschaats ziet er van de buitenkant het meest spectaculair uit, dit komt met name door de open tuuk holder wat de schaats anderhalve pond lichter maakt dan zijn lichtste voorganger. Daarnaast is de Bauer Od1n ijshockeyschaats zo ontwikkeld dat de energie optimaal getransfereerd wordt van de speler naar het ijs. Mede hierdoor kunnen spelers meer energie en snelheid in het spel leggen.

Wanneer het nieuwe materiaal voor consumenten beschikbaar wordt is nog niet bekend, langzaamaan begint het zijn intrede te maken in de NHL maar de grote klapper moet komen tijdens de Olympische Spelen van Sochi. Uiteraard houdt Winner sport u op de hoogte als de nieuwe Od1n lijn ook op de Nederlandse markt gaat komen.


Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Winner Sport Equipment 9,2 / 10 - 1029 Reviews @ The Feedback Company